пʼятниця, 25 лютого 2022 11:07

Спецтема: Війна Росії проти України

Не допомагайте ворогу: СБУ закликає уникати "перевірок" і не викладати відео

У Telegram та інших месенджерах розповсюджують фейк від імені Служби безпеки України.

Від українців нібито вимагають перейти за посиланням, аби "пройти перевірку", повідомляє пресслужба СБУ.

"Посилання, схоже на адресу сайту СБУ, але воно фейкове і не веде на онлайнресурс Служби! У жодному разі не переходьте за посиланням та не скануйте QR-код", - ідеться у повідомленні.

За посиланням пропонують додати новий пристрій до акаунта користувача. Після цього ворог отримує доступ до всієї історії переписки, окрім секретних чатів, а також змогу писати від чужого імені.

Автор: facebook.com/SecurSerUkraine
 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "У жодному разі не відкривайте" - українців попередили про фішингову атаку ворогом

Під час російського вторгнення в Україну власників веб-камер у столиці та поза нею закликають не викладати в мережу відео.

"Негайно перестаньте публікувати відео у вільний доступ та припиніть онлайн-трансляції! Не допомагайте ворогу отримувати інформацію про наших військових", - йдеться у заяві КМДА.

У Київській міській адміністрації закликають всіх категорично не використовувати будь-які веб-камери у місті та не викладати відео в інтернет.

Війну владі Росії оголосила найбільша міжнародна хакерська мережа Anonymous. Відповідне повідомлення хакери розмістили у Twitter. Згодом з'явилася інформація, що структури російської ФСБ щодо кібербезпеки заявили про критичний рівень загрози. Хакери вже обрушили роботу пропагандистського сайту Russia Today.

Зараз ви читаєте новину «Не допомагайте ворогу: СБУ закликає уникати "перевірок" і не викладати відео». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі