пʼятниця, 29 лютого 2008 12:40

Названо найнещасливіший вік

Пік депресивних станів у жінок настає в 40 років, а у чоловіків у 50

Група вчених з Уорвікського університету Великої Британії і Дортмутського коледжу США виявила, що пік депресивного стану у людини наступає в 44 роки, незалежно від статі, сімейного стану, наявності дітей і рівня доходів.

Вони провели спільні дослідження, на основі даних, отриманих у результаті спостереження 2 млн людей з 80 країн світу. Ризик впасти в стан депресії мінімальний у молодих людей і представників похилого віку, а для людей середніх років ризик найбільш високий. США стали єдиною країною, де картина дещо інша: пік депресивних станів у жінок настає в 40 років, а у чоловіків – у 50. Причини, з яких середній вік є таким вразливим, поки не ясні.

За словами одного з дослідників, професора Ендрю Освальда, спад у психічному здоров"ї та відчутті щастя наступає не відразу, а протягом кількох років. Тільки до 50 років більшість людей починають виходити зі стану психологічного спаду.

Можливо, розуміння того, що такий стан нормальний для цього віку, допоможе легше пережити цей період і до 70 років, за умови, що ви будете в хорошій фізичній формі, ви будете так само щасливі й психічно здорові, наче вам знову 20 років, припускають дослідники, передає Medlinks.

Зараз ви читаєте новину «Названо найнещасливіший вік». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі