четвер, 27 листопада 2008 13:13

Назване найцікавіше питання 2008-го року

Назване найцікавіше питання 2008-го року
У конкурсі на звання найцікавішого питання 2008-го року були відібрані 101 питання.

Більше 107 мільярдів людей народилися на Землі за всю історію людства, яка почалася 162 тисячі років назад, підрахував фахівець після статистика нідерландського Центру математики і інформатики Петер Грюнвальд (PeterGrunwald).

За його розрахунками, проведеними на замовлення щомісячного журналу "Квест" (Quest), 6,7 мільярда людей, що проживають сьогодні на нашій планеті складають 6% всіх людей, що коли-небудь жили на ній. Грюнвальд визнає, що в цій цифрі (107,5 мільярдів людей) не можна бути абсолютно упевненим, тому що про чисельність населення і народжуваності в стародавні періоди історії відомо дуже мало або взагалі нічого. В той же час дослідник вважає невірним твердження деяких учених про те, що зараз на Землі живе більше людей, ніж за всю історію людства, повідомляє РІА "Новости".

Питання "Скільки всього людей народилися на Землі за всю історію людства?" було визнане найцікавішим питанням 2008 року з 101 питання, запропонованого журналом "Квест". До такої думки прийшло сформоване журналом жюрі, до складу якого, зокрема, увійшов нідерландський космонавт Андре Кейперс (AndreKuipers), що літав на Міжнародну космічну станцію на російському кораблі "Союз".

Зараз ви читаєте новину «Назване найцікавіше питання 2008-го року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі