понеділок, 21 березня 2022 08:54

Спецтема: Війна Росії проти України

Назвали жахливу кількість дітей, убитих російськими "асвабадітєлями"

Назвали жахливу кількість дітей, убитих російськими "асвабадітєлями"
Російські окупанти скинули бомби на школу мистецтв № 12 у Лівобережному районі міста Маріуполя. Фото: t.me/Pravda_Gerashchenko

Від початку повномасштабної війни Росії проти України загинули 115 дітей.

Ще понад 148 українських дітей станом на ранок 21 березня зазнали поранень, повідомляють в офісі генерального прокурора.

"Найбільше дітей постраждало в столиці й Київській - 74, Харківській - 38, Донецькій - 29, Чернігівській - 31, Миколаївський - 22, Житомирській - 15, Херсонській - 15 і Сумській - 14 областях. Ці дані не є остаточними через неможливість огляду місць події, де тривають активні бойові дії та на тимчасово окупованих територіях", - ідеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путінська армія вбиває мирних українців: оновили страшну статистику

Унаслідок бомбардувань і ворожих обстрілів пошкоджено понад 530 закладів освіти, 72 із них повністю зруйновані. Найбільше пошкоджень росіяни завдали в Києві, Донецькій, Харківській, Миколаївській, Сумській, Київській, Херсонській і Чернігівській областях. Також зазнали руйнувань і пошкоджень понад 40 закладів для дітей, серед яких лікарні, школи мистецтв, спортивні об'єкти й бібліотеки.

"19 березня російські окупанти скинули бомби на школу мистецтв № 12 у Лівобережному районі міста Маріуполя, де ховалося близько 400 маріупольців - жінки, діти та літні люди. Будівля зруйнована, під її уламками перебували люди. Поки що інформації про потерпілих і загиблих немає", - пишуть в офісі генерального прокурора.

Цього ж дня в Миколаєві внаслідок обстрілу військовими РФ з установки "Смерч" зазнали поранення чоловік і його 8-річний син.

Від 24 лютого ворожа авіація РФ бомбардує українські міста й села, знищуючи мирних людей. Цивільних загинуло значно більше, аніж військових. Українська влада неодноразово зверталася до НАТО з вимогою закрити небо.

17 березня окупанти здійснили артилерійський обстріл селища міського типу Золочів у Харківській області. Унаслідок цього постраждала родина. Мати загинула на місці, прикриваючи собою 4-річну доньку.

Зараз ви читаєте новину «Назвали жахливу кількість дітей, убитих російськими "асвабадітєлями"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі