понеділок, 23 листопада 2009 16:23

НАТО нарощуватиме свої сили, не дивлячись на кризу

НАТО нарощуватиме свої сили, не дивлячись на кризу
В інтерв"ю польському виданню Newsweek голова НАТО Андерс Фог Расмуссен заявив, що кількість солдатів НАТО в Іраку тільки збільшиться, а витрати на військову кампанію зростуть, не зважаючи на скорочення військових бюджетів провідних країн через кризу.

"Кожен член Альянсу стикається з наслідками економічної кризи. І всі вони прагнуть зекономити на військовому бюджеті", - сказав він.

"У ході нещодавнього засідання міністрів оборони НАТО в Братиславі, ми обговорювали це питання - як зберегти нашу обороноздатність в той час, коли не можна дозволити собі витрачати ні одного євро чи долара. В такому кліматі уряди мають визначити свої пріоритети, вирішити, що є важливим, а що ні", - вважає Расмуссен.

"Я буду працювати з усіма представниками урядів держав-членів НАТО, аби ми продовжували йти в одному напрямку", - заявив він

Найважливішим своїм завданням НАТО продовжує вважати саме Афганістан.

"Цей рік не був легким. Але скоро справи наберуть розмаху - будуть збільшуватися кількість військових в місії НАТО та інвестиції у підготовку кадрів. Зміняться методи роботи, що має пришвидшити процес передачі влади афганському народові і порозуміння з афганською владою, яке призведе до більш високих стандартів у боротьбі з корупцією", - стверджує голова НАТО.

На запитання, коли ж Афганістан стане демократичною державою, Расмуссен відповів, що "наша місія закінчиться, коли афганці зможуть взяти на себе відповідальність за свою власну безпеку". НАТО проводить постійну підготовку і оснащення афганських сил, щоб прискорити цей процес.

"Ми повинні зробити більше сьогодні, щоб робити менше завтра. Це просто", - пояснив генсек НАТО.

"Ми не можемо вийти з Афганістану занадто рано. Я не сумніваюся, що зробивши цю помилку, "Аль-Каїда" повернеться до цієї країни і буде використовувати її для підготовки нападів проти нас. Ми не можемо цього допустити", - підкреслив Расмуссен.

Переклад: Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «НАТО нарощуватиме свої сили, не дивлячись на кризу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі