середа, 14 серпня 2024 07:25

Наступ ЗСУ у Курській області "показав боягузтво союзників" - британський військовий

Наступ ЗСУ у Курській області "показав боягузтво союзників" - британський військовий
Британський полковник Річард Джастін Кемп прокоментував операцію ЗСУ в Курській області. Фото: novynarnia.com

Перший після Другої світової війни напад на російську територію - наступ Збройних сил України на території Курської області – привселюдно принизив російського диктатора Володимира Путіна.

Однак, у такому ж стані опинились партнери України з числа тих, хто надає зброю, але обмежує можливість її використання. Таку думку у колонці для The Telegraph висловив полковник Річард Джастін Кемп, офіцер британської армії у відставці і лицар, відзначений найвищою нагородою Великої Британії.

За його словами, наступ ЗСУ "показав боягузтво союзників", у першу чергу президента США Джо Байдена та прем'єра Британії Кіра Стармера.

Кемп нагадує, як президент Уrраїни Володимир Зеленський раніше звернувся до західних партнерів з проханням дозволити використання далекобійної зброї для захисту як українських солдатів, так і взагалі України.

"Британські ракети Storm Shadow могли би змінити ситуацію в цій битві, але уряд Британії не бажає дозволити використовувати їх на повну силу. У чому, на думку сера Кіра Стармера, суть удару по території Росії, крім захисту України? І як би закінчилася Друга світова війна, якби тоді прем'єр не дозволив англійським та американським бомбам падати на німецьку землю?" - зазначив Кемп.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія виводить частину військ з України - WSJ

На його думку, протягом всього часу повномасштабного вторгнення РФ в Україну "найбільш жалюгідий вид мали західні союзники", які проводили політику не з точки зору оборонних потреб України, "а маючи безпідставний страх російської помсти".

І хоча усі так звані "червоні лінії" Путіна виявилися лише безпідставним залякуванням, кожне наступне рішення Заходу щодо надання Україні ракет великої дальності, танків чи бойових літаків "було неохоче, половинчасте, неадекватне і охоплено побоюваннями", пише видання.

Між іншим, саме ці побоювання та "жалюгідна політика" партнерів і забезпечила успіх ЗСУ у Курській області, вважає британець.

"Україна змогла здійснити несподіваний напад на російську територію, тому що більша частина кордону з ворогом залишилася майже без охорони. Справа в тому, що Путін знав: його територія залишається практично невразливою для нападу через обмеження Заходу на використання зброї. Це стосується й аеродромів, шляхів постачання та матеріально-технічних баз. Значні сили, які потрібні для їх захисту, було кинуто на війну в Україні", – стверджує полковник.

"Західні лідери не усвідомлюють, що коли ти стикаєшся з таким тираном, як Путін, ескалація є єдиною мовою, якої він боїться і яку розуміє. Ми бачимо те саме на Близькому Сході, де Байден благає Ізраїль про деескалацію. Але його непереконливі "ні" не завадять аятолі Хаменеї натиснути кнопку й розпочати Ірану очікувану ракетну атаку так само, як не завадили Путіну у нападі на Україну", – зауважив сер Річард Кемп.

Головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський повідомив про просування українських військ у Курській області.

За його словами, 74 населених пункти перебувають під контролем ЗСУ.

Зараз ви читаєте новину «Наступ ЗСУ у Курській області "показав боягузтво союзників" - британський військовий». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі