четвер, 15 жовтня 2009 13:06

Наставник Обами називає солдатів США місіонерами Христа

Автор: Фото: Times
  Кері Кеш вважає, що солдатів в Іраку охороняє стіна з ангелів
Кері Кеш вважає, що солдатів в Іраку охороняє стіна з ангелів

Більш ніж рік тому президент США Барак Обама був змушений відріктись від свого духовного наставника. Обама почав відвідувати служби християнського священика, який вважає Іслам жорстокою вірою.

Американський керманич почав нерегулярно відвідувати церкву з часів президентства. Він став прихильником військового священика Кері Кеша.

Білий Дім наполягає на тому щоб Кеш, родич відомого співака Джоні Кеша, відмовився бути духовним наставником Обами.

Поява нового наставника провокує багато складних запитань до Білого Дому і президента США, чий батько був мусульманином. Обаміподобаються проповіді Кеша і каплиця Evergreen, яка знаходиться в резиденції Кемп Девід (за 133 км від Вашингтону).

Як пише The Washington Post, Білий Дім наказав Кешу та його сім"ї уникати зустрічей з пресою.

Військова релігійна установа Freedom, що здійснює контроль над наверненням у віру, розкритикувала Кеша за його діяльність у міжнародному християнському русі Campus Crusade for Christ. Згідно з наглядовою установою, мета цієї групи - перетворити збройні сили США у місіонерів Христа з державним фінансуванням.

Нагадаємо, Обама, який виступав проти війни в Іраку, припинив відвідувати проповіді попереднього наставника Реви Єремії Райта під час президентської кампанії минулого року. Він вагався щодо вибору духовного наставника, тому почав рідко відвідувати церкву.

Переклад: Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Наставник Обами називає солдатів США місіонерами Христа». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі