неділя, 04 квітня 2010 14:30

Насіння овочів подорожчало вдвічі

Насіння овочів подорожчало вдвічі

Насіння овочів продають на виставці "Саджанці 2010" у столичному виставковому центрі "Київекспоплаза". Найбільший попит - на насіння огірків, томатів, моркви та цибулі, кажуть продавці.

Найдешевше насіння томатів продають по 1,3-1,5 грн. Воно розфасоване у пачки по 10-20 штук. Насіння огірків продають по 2 грн за пачку.

"Овочі дорожчають, тому і ціни на насіння зростають. Минулого року насіння помідорів продавали на 50 копійок дешевше. Насіння огірка продаємо так само по 6-7 гривень. У нас голландське насіння. Але розфасоване в Україні. Наша фірма купує його оптом, фасує по пакетах по 10-20 штучок. Інші фірми одразу завозять із Нідерландів фасоване насіння. Тому у них дорожче", пояснює Наталя Барна, продавець компанії "Флора маркет".

Великі пачки моркви вагою 5 г продає по 6-7 грн. Це на 1 грн дорожче ніж торік.

Поряд продають голландське насіння. На нього ціни у половину дорожчі. Гривня знецінилася, пояснюють відвідувачам.

Найбільше подорожчала цибуля. Наприклад, сорт Центуріон продають по 12 грн за літрову банку. Торік була по 4-6 грн. Сорту Штутгартен - по 18 грн за банку.

"Це рання цибуля, плоска чи напівкругла. Цибулина велика, до 150 грамів. Дає високу врожайність, зберігається до півроку", - каже продавець.

Зараз ви читаєте новину «Насіння овочів подорожчало вдвічі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі