вівторок, 27 вересня 2022 15:42

Спецтема: Війна Росії проти України

Населення Німеччини досягло рекордного рівня через потік біженців з України

Населення Німеччини досягло рекордного рівня через потік біженців з України
Із початком повномасштабного вторгнення Росії до України ООН зафіксувала понад 7,4 млн. осіб, що виїхали з країни до Європи, тікаючи від війни. Фото: УНІАН

З початком повномасштабного вторгнення Росії в Україну ООН зафіксувала понад 7,4 млн осіб, що виїхали з країни до Європи, тікаючи від війни. Станом на 22 вересня 4,1 млн зареєстровані в програмах захисту.

Найбільше українців прийняли Польща й Німеччина (понад 1 млн кожна), а також Чехія (від 300 тис. до 500 тис.). Біженці, які прибувають з України, допомогли збільшити населення Німеччини до найвищого рівня, повідомляє Reuters.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як біженцю отримати медичну допомогу у Словаччині

За даними Федерального статистичного управління, зараз населення Німеччини становить понад 84 млн людей.

"Водночас населення зросло на 1%, або на 843 000 осіб у першій половині 2022 року. Для порівняння – за весь 2021-й населення зросло лише на 0,1%", – ідеться у повідомленні.

Жіноче населення Німеччини зросло на 1,2% – значно більше, ніж чоловіче населення, яке зросло на 0,8%. Це відбиває той факт, що в країну переміщалися переважно жінки й діти з України.

Країна вже втретє після возз'єднання 1990 року стикається з потоком біженців. 1992-го – з Югославії, 2015 року – з Близького Сходу.

Українці, які прибули до Німеччини й оформили тимчасовий захист, мають доступ до безплатних медичних послуг.

82% українських біженців набули статусу тимчасового захисту в країні перебування.

Біженці в Іспанії зможуть отримувати €400 і €100. Грошову допомогу видаватимуть дорослим і неповнолітнім українцям.

Зараз ви читаєте новину «Населення Німеччини досягло рекордного рівня через потік біженців з України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі