середа, 15 грудня 2021 06:32

Народні прикмети 15 грудня. Дізнаємося, яка погода буде до кінця січня

Народні прикмети 15 грудня. Дізнаємося, яка погода буде до кінця січня
У цей день предки намагалися мало говорити. Фото: pixabay.com

15 грудня православна церква вшановує пам'ять святого пророка Авакума. За свою праведність та служіння Господу він отримав дар передбачення.

У цей день незаміжні дівчата влаштовували тихі вечори з подругами. Разом вишивали, розповідали цікаві історії, але не веселилися і не бенкетували.

Дорослі жінки сьогодні проводили різні обряди для того, щоб зцілити дітей, уберегти їх від плачу та безсонних ночей. Були звичаї, які допомагали у навчанні.

Після обіду всередині столу поставте п'ять церковних свічок і запаліть їх зліва направо. Перед ними покладіть розкриту книгу і прочитайте над нею заговорений текст:

"Як до сонечка на землі кожен паросток тягнеться, так нехай моєму чаду, рабу Божому (ім'я), навчатись подобається. Як по течії в річках вода струменить, так і мій малюк до знань нехай прагне. З цього моменту і на віки віків. Амінь".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Таємне весілля, триденне свято і церемонія серед Карпат: хто із зірок одружився 2021-го

Треба дочекатися, доки свічки повністю догорять, а розкриту книгу покласти на стіл дитини. Вірують, що як почне її читати, одразу з'явиться здібність до навчання.

Народні прикмети:

- День непогожий - така погода протримається до 30 січня.

- Багато снігу - буде хороший сінокос.

- Навколо місяця темні кола - буде заметіль.

- Півень у мороз співає - чекайте потепління.

- Кішка весь день спить - прийде похолодання.

- Красиві візерунки від морозу на вікнах - навесні буде пишна зелень.

День Ангела сьогодні відзначають Андрій, Володимир, Іван, Кирило, Марія, Микола, Сергій. Людина отримує небесного Ангела-хранителя у день хрещення. Дитину називають в честь небесного покровителя. На іменини треба відвідати храм, а святкування проводити в затишній сімейній атмосфері.

Зараз ви читаєте новину «Народні прикмети 15 грудня. Дізнаємося, яка погода буде до кінця січня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі