четвер, 12 липня 2007 16:37

Найнезвичайніші покарання

Самі незвичайні покарання правопорушників практикуються найчастіше в США. Так, минулого року влада Атланти (штат Джорджія) вирішила покарати злочинця, пійманого на крадіжці бензину, незвичайним способом. Його примусили носити плакат з викриваючим написом. Суд ухвалив не ув"язнювати 22-річного Брендона Хафа під варту, а ходити поряд із заправкою вздовж дороги з плакатом: "Я вкрав бензин, і це моє покарання".

Три роки тому грабіжник був засуджений до чищення 100 тюремних туалетів після здійснення розбійного нападу на дім і хуліганського акту дефекації на підлогу. За рішенням судді округу Сагіно, таким чином 23-річний Джонатан Нессенс повинен був розплачуватися за здійснену ним крадіжку зброї з будинку в містечку Річленд (штат Мічиган) і хуліганство.

Суддя-оригінал, 54-річний Майк Циконетті з Лейк-Каунті, штат Огайо, просто спеціалізується на "креативних вироках".

Так, 26-річна домогосподарка Мішель Мюррей за те, що залишила в лісі 35 кошенят, була засуджена ним провести ніч на холоді в глухому лісі. Суддя відзначив, що ухвалюючи вирок, він хотів, щоб жінка відчула той же біль, що і нещасні тварини, яких вона кинула. Більшість кошенят загинули в лісі від холоду.

Суддя також відправив людину, у якої знайшли заряджений пістолет, в морг, щоб він подивився на трупи. Він зобов"язав підлітків, що прокололи шини шкільного автобуса, влаштувати пікнік для учнів молодших класів. Суддя наказав, щоб галасливі сусіди провели день в лісі в повній тиші або слухали класичну музику замість року.

Майк Циконетті пообіцяв водієві, який п"яний намагався втекти від поліцейської машини, що пом"якшить йому вирок, якщо той візьме участь в реальних гонках. Його місце на фініші визначило б, скільки часу він повинен провести у в"язниці.

"Засуджений" посилено тренувався, прийшов до фінішу п"ятим, провів у в"язниці п"ять днів і, вийшовши на свободу, застосував свої спортивні навики, щоб викрасти у жінки сумочку. Інший суд засудив його до ув"язнення.

18-річного хлопця що вкрав касети з порномагазину, суддя зобов"язав сидіти біля стін магазина з пов"язкою на очах і табличкою: "Я не бачу зла".

Чоловік, що назвав поліцейського офіцера свинею, за вироком Циконетті повинен був дві години стояти в центрі Пейнсвілла з свинею, прикрашеною табличкою з написом: "Це не офіцер поліції".

Двоє підлітків, що споганили різдвяну статуетку Христа написом "666", за рішенням судді, повинні були пройти з ослом по вулицях з табличкою: "Просимо вибачення, що були такими ослами", повідомляє Фактnews.

Зараз ви читаєте новину «Найнезвичайніші покарання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі