неділя, 31 березня 2019 16:10

Найбільше молоді: розповіли особливості виборів у Кракові

Найбільше молоді: розповіли особливості виборів у Кракові
Розповіли про особливості виборів в Кракові. Фото: Анна-Лілія Кокора

Не всі українці охочі проголосувати на закордонних дільницях зможуть це зробити. Про особливості цьогорічних виборів розповів голова закордонної виборчої дільниці у польському місті Краків Дмитро Чуйко.

"У нас на дільниці зареєстровані 10 133 тисяч громадян. Виборчих бюлетенів є 8400. Якщо явка висока, дільниця фізично не зможе пропустити таку кількість. О 20 год за законом України голова комісії пропускає лише ту кількість виборців, яка поміщається у приміщенні для голосування і зачиняється", - пояснює Дмитро Чуйко.

Зауважує, голосувати прийшло надзвичайно багато молоді і мало людей пенсійного віку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За кого голосують українці у Кракові: перші результати

Списки виборців сформували не за алфавітом, а за місцем проживання громадян. Проголосувати можуть українці, які перебувають на консульському обліку та ті, які змінили місце голосування.

Голосувати до Кракова їдуть із Нижньосілезького, Сілезького, Опольського, Свєнтокшиського, Малопольського. За неофіційними даними, кожен десятий житель Кракова українець.

На закордонній виборчій дільниці у Кракові українці стоять у 130-метровій черзі, аби проголосувати. Уже до полудня виборці тут чекають можливості віддати голос аж за поворотом на сусідній вулиці із тією, де розташована дільниця. ДВК працює у Генконсульстві України.

Зараз ви читаєте новину «Найбільше молоді: розповіли особливості виборів у Кракові». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі