вівторок, 04 березня 2008 14:08

Найбільша добувна компанія світу хоче позичити $55 млрд

ВНР Billiton, найбільша добувна компанія світу веде переговори з рядом банків про позику у розмірі 55 мільярдів доларів, повідомляє Reuters. Кредит корпорації потрібний для придбання контрольного пакету акцій свого конкурента RioTinto.

Якщо кредит буде узятий, то він стане рекордним за об"ємом в історії. 40 мільярдів з цього кредиту буде використано для того, щоб рефінансувати позику RioTinto, узяту їй для купівлі канадської Alcan. Останнє піде власне на придбання акцій Rio Tinto.

Як відзначають фахівці, банки налаштовані на те, щоб прокредитувати третю за величиною компанію в світі в умовах стрімкого зростання цін на природні ресурси, перш за все золото, срібло і нафту.

Нагадаємо, що Rio Tinto вже двічі відмовляв австралійській компанії в операції. Зокрема, 7 лютого було знехтувано пропозицію розміром в 147 мільярдів доларів. На думку керівництва Rio Tinto, воно не повною мірою враховує вартість активів компанії. Крім того, проти операції активно заперечує китайська державна алюмінієва корпорація Chinalco, що володіє міноритарним пакетом акцій Rio Tinto, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Найбільша добувна компанія світу хоче позичити $55 млрд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі