понеділок, 24 березня 2008 09:37

На заводі в США стався витік аміаку: 180 людей евакуйовані

Вибух на заводі з упаковки м"ясопродуктів Cargill Meat Solutions в місті Буневіль (штат Арканзас) став причиною евакуації 180 людей. В результаті вибуху на заводі стався витік аміаку, через це були евакуйовані жителі довколишніх будинків.

Представник компанії Cargill Inc., яка володіє заводом, Марк Кляйн зазначив, що в неділю, коли стався вибух, завод був закритий і замість 800 робочих на його території знаходилося трохи більше двадцяти людей. В результаті інциденту ніхто не постраждав.

"Все гаразд, поранених немає", - повідомила диспетчер департаменту шерифа округу Логан Джина Кінней.

Раніше представник місцевої лікарні Дзайді Дауд повідомив, що до його госпіталя виїхали дві машини "швидкої допомоги" з пацієнтами з місця вибуху.

За даними Кінней, на заводі горить ємкість, в якій знаходиться близько 40 тонн безводого аміаку. Пожежники ухвалили рішення не гасити вогонь, а дочекатися, коли ємкість повністю вигорить.

Як зазначила Рене Преслар, це найбезпечніший спосіб боротьби з такою пожежею. На даний момент невідомо, скільки саме піде на це часу.

Аналогічні інциденти на американських заводах давно перестали бути рідкістю.

Нагадаємо, минулого тижня в місті Спунер (штат Вісконсін) на невеликому хімічному заводі стався вибух і сильна пожежа. Два робочих отримали важкі поранення. Люди з житлових будинків і офісів в радіусі півмилі були евакуйовані.

За попередніми даними, на заводі не виявилось небезпечних хімікатів. Завод, що належить корпорації "Кортек", виробляє аерозолі і розчинники фарб.

У лютому в США могутній вибух прогримів на цукровому заводі в Порт Вентворт поблизу Савани.

В результаті вибуху і пожежі тоді загинули п"ятеро людей. За даними надзвичайного відомства штату Джорджія, всього було госпіталізовано 62 людини, 40 з них отримали медичну допомогу і були виписані.

Керівництво заводу заявило, що вибух міг статися через займання цукрової пудри, проте експерти поки цього не підтвердили.

А в жовтні в штаті Айова на хімічному заводі Barton Solvents поблизу американського міста Де-Мойн стався вибух ємностей з хімікатами, внаслідок чого виникла пожежа.

З невеликими опіками був госпіталізований один з робочих, решті робочих заводу вдалося вчасно покинути зону пожежі.

За інформацією представників керівництва заводу, причиною вибуху і пожежі, що трапилась після нього, стало недотримання правил техніки безпеки при розвантаженні ємностей з хімікатами.

У США за останні 30 років відбулося близько 300 подібних вибухів, в основному на цукрових, зернових і харчових переробляючих заводах, повідомляє РИА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «На заводі в США стався витік аміаку: 180 людей евакуйовані». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі