пʼятниця, 30 жовтня 2009 17:04

На західній Україні люди помирають від "свинячо- пташиного" грипу?

На західній Україні люди помирають від "свинячо- пташиного" грипу?
Президент України Віктор Ющенко заявив, що сьогодні великою проблемою для України є питання типування вірусу, який вирує в західних регіонах України.

Він зауважив, що окремі фахівці сьогодні припускають, що грип, виявлений в західних областях, "є вірусом між свинячим і пташиним грипом".

Ющенко доручив Міністерству охорони здоров"я України розробити єдину базу даних стосовно розповсюдження інфекційних захворювань.

Ющенко також підкреслив, що необхідно забезпечити повний контроль за ситуацією в усіх областях України. За словами глави держави, ситуація непроста. У трьох областях України - Львівській, Івано-Франківській, Тернопільській - виявлено понад 30 тис. випадків респіраторних захворювань, 951 людина госпіталізована. Зафіксовано 32 смертельних випадки, у тому числі 11 - від вірусу грипу А/H1N1.

Крім того, Ющенко повідомив, що ліків для боротьби з пандемією грипу A/H1N1 поки вистачає, але він звернеться до світової громадськості, якщо виникне необхідність у додаткових ресурсах.

Ющенко, зокрема, зауважив, що запас медикаментів, який сьогодні є в Україні, дозволяє забезпечити всіх, хто страждає на захворювання.

Водночас, за його словами, якщо тенденції поширення інфекції збережуться і ліків не буде вистачати, він звернеться до світових інститутів, інших країн для отримання додаткової кількості ліків.

"Безумовно, ми отримаємо ту кількість препаратів, яка нам буде потрібна", - сказав Президент.

За словами Ющенка, він доручив Міністерству охорони здоров"я України розробити реальний план дій, яким повинні керуватися всі під час подолання наслідків пандемії грипу.

Зокрема, за словами президента, необхідно внести зміни до Національного пандемічного плану. Він сподівається, що вже на сьогоднішньому засіданні Ради національної безпеки і оборони ці зміни будуть представлені.

Ющенко відзначив, що в плані повинні бути чітко сформульовані рекомендації для громадян та фахівців, як діяти в даних умовах. У тому числі повинні бути продумані кроки щодо карантинних заходів, пересування транспорту та громадськості в суміжних областях і т. п.

За матерiалами: УНІАН
Зараз ви читаєте новину «На західній Україні люди помирають від "свинячо- пташиного" грипу?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі