понеділок, 04 серпня 2014 18:49

На Вінниччині селяни забрали урожай у фермера на АТО
3

Фото: Валентина Мураховська

Жителі села Дзигівка Ямпільського району на Вінничині тиждень охороняють поля з пшеницею, соняшником та кукурудзою. Вони вимагають у фермера продати урожай і гроші віддати на АТО.

"13 ці поля використовували незаконно. Колишній підприємець захопив 300 гектарів землі і вирощував на ній врожаї. За весь час жодної допомоги ні на сільраду, ні на розвиток села не отримали. І зараз бізнесмен не збирався нічого давати. Але люди збунтувалися, як з села забрали 100 хлопців в АТО. До того ж, наші хлопці служать в 9 батальйоні та батальйоні "Айдар". Ми попередили власника, що цього року всі гроші за урожай він перерахує на війну. Ввечері провели збори, підписали договір, а зранку вже на полях урожай збирали комбайни. Ми перегородили дорогу комбайнам, змусили скинути все зерно на машини. Склали його в іншого фермера на безкоштовній основі тепер охороняємо", - каже місцева Ірина Пляцек.

Доки збирають решту урожаю селяни по 20 осіб чергують під складом у Ямполі, куди безкоштовно склали зерно.

"Вранці сходиться ще чоловік сто, охороняють зібраний врожай. Не даємо бізнесмену забрати пшеницю. До того ж на полі лишилося ще 120 гектарів соняшника і 60 кукурудзи", - додає Пляцек.

Виконавчий директор Анатолій Дяков каже, із людьми підписали договір. Половину урожаю він готовий віддати на потреби АТО.

"Врожай ми зібрали разом. Зараз він знаходиться на зберіганні у бізнесмена Сидоренка, - пояснює Дяков. - Домовились, коли продамо пшеницю, розрахуємось із працівниками по зарплаті, а решту грошей виділимо на закупівлю касок і бронежилетів. Спочатку планували перерахувати гроші на якийсь благодійний фонд, але люди хочуть самі закупити і завезти в батальйони, де воюють їхні чоловіки".

Зараз ви читаєте новину «На Вінниччині селяни забрали урожай у фермера на АТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі