пʼятниця, 23 травня 2008 13:38

На відновлення провінцій Китаю знадобиться три роки

На відновлення районів, які постраждали від землетрусу, на південному заході Китаю знадобиться три роки, повідомляє в п"ятницю агентство Синьхуа з посиланням на представника місцевої влади провінції Сичуань.

Провінція Сичуань найбільше постраждала від землетрусу силою 8 балів. Удари підземної стихії, зафіксовані в повіті Веньчуань 12 травня, забрали, за останніми даними, тільки у провінції Сичуань життя більше 55 тисяч людей. Від землетрусу також постраждали провінції Ганьсу, Шеньсі, місто центрального підпорядкування Чунцин, одиничні жертви були зафіксовані в провінціях Юньнань, Хенань і Хубей.

Як заявив в п"ятницю віце-губернатор провінції Лі Чен"юнь, на відновні роботи провінції знадобиться три роки. В четвер китайські ЗМІ повідомляли, що повіт Бейчань буде відновлено в іншому місці провінції.

Про точне місце перенесення повіту поки не повідомлялося, згідно з попередніми даними, його буде відтворено в 20 кілометрах від колишнього місця на рівнині в повіті Аньсянь.

Характеризуючи ситуацію у постраждалій провінції, місцевий чиновник повідомив, що наразі заблокованими залишаються 33 дороги. У перші дні після трагедії саме відсутність повідомлення між постраждалими районами, перешкоджала проведенню рятувальної операції. Більшість трас у районі землетрусу були заблоковані гірськими породами, що обсипалися.

Як розповів Лі Чен"юнь, в даний час Сичуань, де після руйнівного землетрусу було зафіксовано близько 7 тисяч залишкових підземних поштовхів, гостро потребує антибіотиків і наметів, для порятунку і забезпечення укриття постраждалим жителям.

За офіційними даними, після удару стихії врятовано близько 84 тисяч людей, майже 25 тисяч вважаються зниклими безвісти, в Сичуані землетрус зруйнував 2,9 мільйона житлових будинків, а 14 мільйонів житлових будівель отримали серйозні пошкодження, повідомляє РИА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «На відновлення провінцій Китаю знадобиться три роки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі