вівторок, 23 вересня 2008 15:45

На виборах до білоруського парламенту почалося дострокове голосування

На виборах до білоруського парламенту почалося дострокове голосування
23 вересня в Білорусі розпочалося дострокове голосування по виборах в Палату представників (нижню палату парламенту), повідомляє "Интерфакс". За інформацією БЕЛТА, воно проходитиме протягом п"яти днів, до офіційної дати виборів, що призначені на 28 вересня.

Як повідомили в білоруському ЦВК, о 10:00 за київським часом в республіці відкрилися більше 6,4 тисяч виборчих дільниць. Вони працюватимуть з 10:00 до 14:00 і з 16:00 до 19:00.

На попередніх парламентських виборах, як відзначає "Интерфакс", можливістю проголосувати достроково скористалися 17,6 відсотка виборців.

28 вересня в нижню палату парламенту будуть обрано 110 депутатів. На ці місця претендують близько 270 кандидатів. Вибори, відповідно до законодавства республіки, проходять за мажоритарною системою.

Нагадаємо, що представники білоруської опозиції розділилися в питанні про те, чи слід їм брати участь у виборах. Деякі опозиціонери, які перш за все представляють молодіжні організації, виступили за бойкот виборчої кампанії. На їхню думку, влада пустить до парламенту тільки декілька своїх супротивників, аби заслужити схвалення Заходу. Опозиція, таким чином, буде використана для того, щоб легітимізувати діюче керівництво країни.

Тим часом провідні опозиційні рухи, що входять в коаліцію Об"єднаних демократичних сил (ОДС), бойкот не підтримали. Їхні лідери визнали вибори нелегітимними, проте заявили, що все одно вважають за необхідне брати участь в голосуванні, щоб довести факт фальсифікацій. Увечері 28 вересня, після закриття виборчих дільниць, опозиціонери мають намір зібратися на Жовтневій площі Мінська й висловити свій протест.

Зараз ви читаєте новину «На виборах до білоруського парламенту почалося дострокове голосування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі