вівторок, 22 січня 2008 12:15

На Велику Британію обрушилася повінь: евакуйовані сотні людей

 Британським рятувальникам довелося евакуювати сотні людей після повеней, що обрушилися на Велику Британію, повідомляє  телеканал Sky news. Прогноз синоптиків невтішний - штормові попередження залишаються в силі практично по всій території Сполученого Королівства.

Було евакуйовано більше ста співробітників фабрики у британському графстві Вест-Йоркшир. Як заявив представник пожежної служби Вест-Йоркшира, дощ не припиняється, тому доводиться мати справу з цілим рядом інцидентів у зв"язку з повенями. У місті Хаддерсфілд свої житла залишили жителі 20 будинків. Евакуйовано приміщення музею зброї в місті Лідс, ще десятки людей тимчасово залишилися без притулку в Йоркширі, Шропширі, Північній Ірландії і Уельсі.

За оцінками експертів, найбільш серйозна ситуація склалася в графствах Вустершир і Глостершир, найбільше потерпілих і в період літніх повеней. Нічні дощі призвели до розливу річок, зокрема великої річки Северн.

Недалеко від міста Бріджнорта (Шропшир) автомобіль з 45-річною жінкою ледь не змило течією. Мобільний телефон у неї не працював, а тому врятувало жінку тільки те, що крики про допомогу почули пасажири машини, що проїздила неподалік.

У Шропширі одна людина була змушена провести ніч у своєму автомобілі після того, як дощі зробили подальший рух неможливим. Повені вже призвели до серйозних транспортних проблем. Так, наприклад, тимчасово припинилося залізничне сполучення між Лідсом і Йорком, Манчестером, Брадфордом, Шеффілдом і Блекпулом, повідомляє "Подробности".

Зараз ви читаєте новину «На Велику Британію обрушилася повінь: евакуйовані сотні людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі