неділя, 23 травня 2010 10:25

На Трійцю домівки прикрашають травою і квітами

На Трійцю домівки прикрашають травою і квітами

Сьогодні християни відзначають свято Трійці (День Святої Трійці, П'ятидесятниця), яке святкується через сім тижнів (у 50-й день) після Великодня.

У свято П'ятидесятниці згадується і прославляється зішестя на апостолів Святого Духу у вигляді вогненних язиків. Назву свято отримало тому, що ця подія здійснилася в старозавітне свято П'ятидесятниці, яке відзначалось після іудейського Великодня в 50-й день. А назва "День Святої Трійці" пояснюється тим, що зішестям Святого Духу на апостолів відкрилася "совершительна діяльність третьої Особи Пресвятої Трійці, і учення Господа Ісуса Христа про Триєдиного Бога і участь Трьох Осіб Божества в Домобудівництві порятунку людського роду досягло досконалої ясності та повноти".

Свято Святої Трійці встановлене апостолами. Після дня зішестя Святого Духу вони почали щорічно святкувати День П'ятидесятниці і заповідали згадувати цю подію всім християнам.

День Святої П'ятидесятниці спрадавна вважався днем народження Церкви Христа Спасителя, "створеною не марнотою людських тлумачень і умствованій, але Божественною благодаттю".

За традицією на Трійцю прийнято прикрашати храми і домівки гілками дерев, травою і квітами. У Новозавітній Церкві молода зелень і квіти символізують як приношення Богові "початків весни, що оновлюється", так і саму Церкву Христову, яка проквітнула "яко крін (квітка)", а також указує на оновлення людей Духом Святим.

Лига

Зараз ви читаєте новину «На Трійцю домівки прикрашають травою і квітами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі