четвер, 30 липня 2009 17:21

На святкування Дня Незалежності Київ виділить 2 млн гривень

На святкування Дня Незалежності Київ виділить 2 млн гривень

Київська влада має намір виділити 2 мільйони гривень на святкування Дня Незалежності.

Про це повідомив сьогодні, 30 липня, після робочого засідання з питань підготовки міста до святкування річниці Незалежності України заступник голови Київської міської державної адміністрації Сергій Рудик.

За його словами, з бюджету міста на святкування Дня Незалежності України необхідно виділити 1 мільйон гривень і приблизно стільки ж витратять райони. На ці кошти міська влада здійснить художнє оформлення міста до свята, а також забезпечить проведення різних заходів.

Як зазначалося на засіданні, до цього свята планується оновити державні прапори, які вивішуватимуть на будинках, вивісити привітання міського голови і т.д.

Говорячи про виставку військової техніки, яка розташовуватиметься на Європейській площі та на вулиці Хрещатик до вулиці Інститутській, Рудик зазначив, що необхідно провести додаткове обстеження на міцність підземного переходу під Європейською площею, оскільки раніше його не планували перевіряти.

Як зазначив заступник начальника Головного управління з питань надзвичайних ситуацій КМДА Анатолій Бодик, відповідні служби вже провели перевірку 90% підземних конструкцій, які перебувають на маршруті пересування колони військової техніки для участі у параді в День Незалежності.

За його інформацією, ця колона рухатиметься від Київського танкового училища по вулиці Довнар-Запольського, Набережній, по Верхньому та Нижньому Валам і підніметься до Європейської площі. Бодик повідомив, що перевірку переходу під Європейською площею здійснять найближчим часом.

Під час засідання також піднімалися питання про те, що під час підготовки міста до річниці Незалежності необхідно привести в належний стан територію біля пам"ятника журналісту Георгію Ґонґадзе.

За словами представника Печерської райдержадміністрації, підходи до цього пам"ятника в дуже поганому стані, і сьогодні незрозуміло, хто повинен забезпечити фінансування ремонту зазначеної території.

Разом з тим, начальник Головного управління з питань внутрішньої політики КМДА Віктор Гончарук повідомив, що біля пам"ятника Ґонґадзе цього року до Дня Незалежності планується встановити щогли для державного прапора.

Нагадаємо, що в Збройних силах та інших військових формуваннях України триває підготовка до параду військ у День Незалежності.

За матеріалом Корреспондент.net

Зараз ви читаєте новину «На святкування Дня Незалежності Київ виділить 2 млн гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі