понеділок, 28 вересня 2009 08:21

На Сумщині підліток викрав із храму сім ікон

На Сумщині підліток викрав із храму сім ікон
У Сумській області правоохоронці затримали 16-річного жителя Великописарівського району, який вночі, пошкодивши замки на дверях Святомиколаївського молитовного будинку, проник до приміщення і викрав звідти сім ікон, які потім перепродав перекупнику старовинних речей за 500 гривень.

Як повідомила співробітник сектору зв"язків з громадськістю ГУ МВС України в Сумській області Ельвіра Біганова, жителі села Добрянське Великописарівського району були шоковані новиною: вночі хтось обікрав місцевий храм. Першим побачив крадіжку священик, який прийшов на ранкову службу. За годину почали сходитись прихожани. Люди в нерішучості стояли біля відчинених дверей молитовного будинку і не наважувались зайти, перешіптуючись, що хтось виніс із церкви сім ікон, а найбільшу з них викрали навіть із олтаря. На місце події виїхала слідчо-оперативна група міліції.

"Невідомий зловмисник потрапив у приміщення, зламавши замок на дверях молитовного будинку. За однією з версій злочин міг скоїти хтось із місцевих жителів. Оскільки були викрадені найцінніші ікони, було зрозуміло, що їх викрали з метою подальшого перепродажу. Міліціонери опитували всіх жителів села, які могли стати ймовірними свідками, перевірялись і раніше засуджені громадяни", - розповів заступник начальника Великописарівського райвідділу ГУ МВС України в Сумській області Олександр Полянин.

У поле зору правоохоронців потрапив 16-річний хлопець, який притягувався до відповідальності за крадіжки з осель. Підозри правоохоронців посилились, коли після крадіжки хлопець придбав мобільний телефон. Знайшли юнака міліціонери у сусідньому селі. Побачивши правоохоронців, він зізнався у скоєному.

За словами зловмисника, красти він вирішив уночі, коли в храмі нікого не було. Взяв удома лом, з допомогою якого зламав замки на дверях.

"Ікони брав такі, щоб продати можна було. Минулого року тут по селу їздив чоловік і пропонував купити старовинні речі. Я тоді ще номер мобільного його записав. А коли ікони вкрав, одразу йому зателефонував. Ікони продав за 500 гривень", - розповів хлопець під час допиту. Наразі неповнолітній крадій перебуває у слідчому ізоляторі. Стосовно нього порушено кримінальну справу. Всі сім ікон знайдені та повернуті у власність Святомиколаївського молитовного будинку, передає УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «На Сумщині підліток викрав із храму сім ікон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі