середа, 02 липня 2008 14:59

На сході Індії бойовики-маоїсти пустили під укіс поїзд

Бойовики-маоїсти підірвали залізницю і пустили під укіс поїзд на сході Індії, повідомило агентство Reuters в середу, 2 липня.

Джерела агентства стверджують, що даний теракт став акцією відплати маоїстів за зловживання поліцейських, що почастішали останнім часом, по відношенню до сільських жителів.

Індійські маоїсти звинувачують поліцію штату в нападах на місцеві села, проте влада стверджує, що ці напади здійснюють самі маоїсти, повідомляє агентство.

Вибух стався в штаті Біхар. За словами поліцейських, для підриву залізничного полотна терористи використовували дві вантажівки, начинені вибухівкою. В результаті аварії поїзда ніхто не загинув.

На сході Індії маоїсти просять жителів сіл про підтримку, і деякі власники сільських магазинів на знак солідарності з повстанським рухом припиняють торгівлю. Бойовики заявляють, що ведуть класову боротьбу за права пригноблюваних індійців, тому напади на урядові установи і поліцейських продовжуватимуться, відзначає Reuters.

Зараз ви читаєте новину «На сході Індії бойовики-маоїсти пустили під укіс поїзд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі