пʼятниця, 19 червня 2009 10:33

На шахту ім. Скочинського знову хочуть запустити гірників

На шахту ім. Скочинського знову хочуть запустити гірників
Державний комітет з промислової безпеки, охорони праці і гірського нагляду дозволить видобуток вугілля на шахті ім. Скочинського в Донецьку тільки після проведення в найбільш викидонебезпечній вугільній лаві підприємства заходів з вентиляції, дегазації і боротьби з газодинамічними явищами.

"Тільки після цього ми будемо вивчати питання про надання дозволу на відновлення гірничих робіт на шахті", - повідомив заступник глави урядової комісії з розслідування причин аварії на підприємстві, перший заступник голови Держгірпромнагляду Анатолій Деньгін на засіданні комісії в Донецьку.

Відповідні роботи на шахті необхідно провести відповідно до рекомендацій Центральної комісії з питань вентиляції, дегазації і боротьби з газодинамічними явищами в шахтах України, після узгодження їх з профільними інститутами і схвалення Міністерством вугільної промисловості.

Крім того, на вимогу Держгірпромнагляду, до моменту відновлення робіт на підприємстві повинні бути приведені у відповідність всім нормативно-правовим актам питання охорони праці.

Як повідомлялося, в результаті викиду газово-вугільної суміші 8 червня на шахті ім. Скочинського загинули 13 гірників, 38 госпіталізовані, передає Інтерфакс-Україна.

Зараз ви читаєте новину «На шахту ім. Скочинського знову хочуть запустити гірників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі