пʼятниця, 02 липня 2010 16:02

На Прикарпатті через зсуви відселяють людей

На Прикарпатті через зсуви відселяють людей

Зсуви землі сталися у двох протилежних районах Івано-Франківщини, вдосвіта 30 червня з розривом у годину.

Як повідомили Gazeta.ua у прес-службі ГУ МНС в області, о 05.50 ранку у місті Снятині, на вул. Касіяна, 38 стався зсув майже 100 куб. м ґрунту на житловий будинок. Через це у задній стіні одноповерхової цегляної будівлі утворилася тріщина. Сім"ю із шести осіб, двоє з яких діти, тимчасово відселили до родичів.

Цього ж ранку близько сьомої години через зсув 800 куб. м ґрунту на 10 метрів відсунуло літню кузню сім"ї Кікінчуків села Замагора (присілок Чорна Річка) Верховинського району. Пошкоджена дерев"яна будівля, в якій також проживало шестеро людей. Їх відселено до родичів.

У обох випадках ніхто з людей не постраждав, травмованих немає.

Протягом доби працівниками територіальних підрозділів ГУ МНС в області для надання допомоги населенню та здійснення першочергових заходів щодо ліквідації наслідків стихії здійснено 16 виїздів. Під час них перевезено через водні перешкоди 209 осіб, відкачано 3604 куб. м води, наповнено 810 мішків піском та укріплено греблю дамби на р. Прут в с. Прутівка Снятинського району.

До ліквідації наслідків стихії було залучено 632 осіб та 185 одиниць техніки, зокрема від МНС 88 осіб особового складу та 24 одиниці техніки.

Зараз ви читаєте новину «На Прикарпатті через зсуви відселяють людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі