пʼятниця, 26 грудня 2014 21:18

На Полтавщині військові продемонстрували роботу "Градів"
9

Сьогодні під курортним Миргородом, що на Полтавщині, військові реактивного артилерійського полку продемонстрували учням роботу реактивної системи "Град". Дані системи охороняють підступи до військового аеродрому бригади тактичної авіації.

На стратегічний військовий об'єкт змогли потрапити учні Ромоданівської середньої школи. Поїздку для них організували місцеві волонтери та командування цієї військової частини. Перед цим учні активно включилися в роботу по допомозі військовим. І вив'язали маскувальні сітки.

Спочатку для учнів провели екскурсію по музею при Миргородській бригаді тактичної авіації. А після цього вже прийняли як гостей військові Сумського реактивного артилерійського полку.

"Наші підрозділи , а це 8 реактивних артилерійських батарей знаходяться у зоні проведення антитерористичної операції в Луганській та Донецькій областях. Зараз вам покажуть порядок бойового заряджання системи, тобто як працює машина. Потім ми перемістимося на інше навчальне місце, де ви ознайомитеся із стрілковою зброєю",– пояснює Дмитро Горб, заступник командира 27-го Сумського реактивного артилерійського полку.

Діти із захопленням розглядають різні системи бойових машин. Ось кілька хлопців підходять до реактивних снарядів.

"Клас! Дивись, у них номери "Путін= Гітлер",– каже якийсь хлопець, показуючи на автомобіль із реактивною системою.

По закінченні екскурсії командування полку вручає учням сувеніри та пам'ятну книгу про історію міста Сум. Потім всі присутні із задоволенням ласують солдатською кашею.

Зараз ви читаєте новину «На Полтавщині військові продемонстрували роботу "Градів"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі