четвер, 23 травня 2013 21:50

На Полтавщині біля 200 підлітків стріляли та долали перешкоди
5

Фото: Фото: Олена Ярославська

Під Полтаву в лісисту місцевість з'їхалися на 3 дні учні старших класів із різних куточків області. Неподалік села Головач для них організували обласні змагання – військово-патріотичну гру "Зірниця". Згідно положення команда мала складатися із 12 учасників, із них не менше 3 дівчат.

"У цьому році програма змагань дуже насичена. Це і конкурс строю та пісні, і кульова стрільба, і воєнізована естафета "Десант" – розповідає директор Полтавського обласного центру туризму і краєзнавства учнівської молоді Станіслав Комісар.

У перший день заїзду команди ставили палатки, організовували свій побут, знайомилися із місцевістю. Також провели конкурси строю та пісні і воєнно-історичний. Останній полягав у перевірці рівня знань з історії Київської Русі та козацтва.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Львові хочуть легалізувати бездомних котів

"У минулому році наша команда отримала перемогу і ми змогли поїхати у Крим для участі у всеукраїнській грі "Зірниця". Ми вже взяли участь у стрільбі, метанні гранати, перенесенні "пораненого".

У спортивному конкурсі, де хлопці підтягувалися, а дівчата віджималися, ми здобули перемогу. Для нас складним був "Десант". Треба було проходити "паутину". Це долання перешкоди, пересуваючись по натягнутому канату. До того ж долати її потрібно було у протигазі. Ще були проблеми із пошуком так званих "снайперів", котрі розмістилися на деревах" – розповідає представниця миргородської команди Ольга Оне.

У обласній військово-патріотичній грі участь взяли 15 команд. Перемогу присудили команді із Полтави.

Зараз ви читаєте новину «На Полтавщині біля 200 підлітків стріляли та долали перешкоди». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі