неділя, 09 січня 2022 21:30

На початку тижня в Україні погіршиться погода

На початку тижня в Україні погіршиться погода
Україну чекає погіршення погодних умов. Фото: Укрінформ

Наступного тижня в Україні серйозно зміниться погода – місцями буде туман, на дорогах буде ожеледиця, також буде сніг.

У понеділок, 10 січня, у Донецькій, Луганській та Харківській областях вночі та вдень опади. Подекуди буде туман, синоптики попереджають про ожеледицю на дорогах, повідомляє Укргідрометцентр.

Вітер дутиме з південного сходу з переходом на північний захід: швидкість - від 7 до 12 м/с. Температура вночі 1-6°С морозу, в Карпатському регіоні 7...12°С морозу, вдень від 3 морозу до 2°С тепла; у південній частині вночі близько 0°С, вдень +1..6°С, у Криму +7..12°С.

У вівторок, 11 січня, на більшій частині території України істотних опадів не буде – вдень мокрий сніг йтиме у Донецькій, Луганській та Харківській областях. Найтепліше буде вдень у Криму - там температура повітря становитиме +2..4°С.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Україну суне снігопад

Сьогодні християни згадують святого Стефана Першомученика. Наші пращури помітили, якщо у цей день погода буде непогожою, то й осінь буде такою. На Степана жінкам не можна займатися рукоділлям, шити та в'язати, були переконані предки. Вірили, що сьогодні треба дуже обережно поводитися з гострими предметами, бо можна отримати тяжку травму. Деякі люди навіть боялися різати хліб та ламали його руками.

Зараз ви читаєте новину «На початку тижня в Україні погіршиться погода». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі