понеділок, 09 червня 2008 18:51

На основі Горбатої гори поставлять оперу

У Нью-Йорку планують поставити оперу за розповідями Енні Пру Горбата гора, на основі яких раніше був знятий фільм за однойменною назвою, повідомляє AP.

За даними агентства, прем"єра Горбатої гори на сцені Нью-йоркської опери призначена на весну 2013 року. Займатися створенням опери було доручено американському композиторові Чарльзу Вуорінену.

"Я давно мріяв створити оперу на основі цього оповідання і вдячний Нью-йоркській опері за надану мені можливість", - сказав композитор. Він є наймолодшим лауреатом в історії Пулітцерівської премії з музики й автором більше 240 музичних доробків.

У Горбатій горі розповідається історія кохання двох ковбоїв. Однойменний фільм, знятий за оповіданням Пру, удостоївся трьох премій Оскар за кращу режисерську роботу, кращий адаптований сценарій і кращий саундтрек.

Нагадаємо, виконавець ролі Енніса Делмара Хіт Леджер помер 22 січня у своїй квартирі на Манхеттені. Причиною смерті 28-річного актора стала гостра інтоксикація лікарськими препаратами, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «На основі Горбатої гори поставлять оперу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі