понеділок, 12 вересня 2022 19:53

Спецтема: Війна Росії проти України

На окупантів будуть падати їхні ж снаряди – Ігнат

На окупантів будуть падати їхні ж снаряди – Ігнат
Українці захопили багато російських снарядів. Фото: СБУ

Українські війська захопили безліч боєприпасів на звільненій території

Їх використовуватимуть проти ворога, розповів речник Командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі FREEДОМ.

При цьому триває перехід української армії на якісні зразки техніки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ показали склад "трофеїв", "забутий" росіянами

"Можливо, наш танк "Оплот", який є одним з кращих у світі, займе своє місце в українській армії не в одиничних екземплярах, а масово. Можливо, й інша техніка, яку нам надасть наша оборонна промисловість. Але разом з тим ми поступово переходимо на натовські калібри. Це стосується як стрілецького озброєння, так і важкої техніки. Ну і апогеєм всього цього будуть винищувачі західних зразків. Хороша, сучасна техніка, без якої наша держава не може обійтися, оскільки ми одна з найбільших країн Європи", – зазначив Ігнат.

Україна буде поетапно заміщувати техніку, на якій сьогодні воюють наші льотчики. Це винищувачі, бомбардувальники, штурмовики.

"Бачення керівництва Повітряних сил і збройних сил України - це багатоцільовий літак, який матиме можливість стріляти як по повітряних цілях, так і по наземних, по крилатих ракетах, по БПЛА і так далі. Це багатоцільовий літак, кілька бригад яких могли б суттєво посилити нашу обороноздатність", – пояснив Ігнат

На Харківщині українські військові захопили сучасні російські засоби інженерного озброєння. Зокрема, "затрофеїли" протитанкові міни ПТКМ-1Р.

ПТКМ-1Р – російська протитанкова міна. Вперше представлена за межами РФ в листопаді-грудні 2021 року.

На відміну від звичайних протитанкових мін атакує техніку згори: при наближенні техніки сейсмічний датчик дає команду на відстріл бойового елемента.

Зараз ви читаєте новину «На окупантів будуть падати їхні ж снаряди – Ігнат». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі