пʼятниця, 14 травня 2010 14:55

На Михайлівську площу вийдуть прихильники легалізації марихуани

На Михайлівську площу вийдуть прихильники легалізації марихуани

Завтра о 14.00 на Михайлівській площі відбудеться Марш Свободи. Організатори акції вимагають переглянути державну політику щодо алкоголю, тютюну та наркотиків.

"Надмірний тиск на тих, хто вживає марихуану, не вирішує питання боротьби з наркобізнесом. - вважає прес-аташе заходу Тарас Ратушний. Ми вимагаємо зупинити наркокорупцію в МВС. Влада повинна спрямувати основні зусилля правоохоронних органів на боротьбу з наркобізнесом".

Тарас Ратушний зазначив, що в Україні наркобізнес курується органами правопорядку:

"Спробуйте прогуглити "Міліціонери торгували наркотиками". Одержите більше 5 тисяч результатів по Україні. Неприпустимою є ситуація, коли 80% судимостей за наркозлочини припадають на затриманих за індивідуальне споживання психотропних речовин. Треба займатися тими, хто ці наркотики поширює. Ми вимагаємо амністувати засуджених за ст. 309, ч.1, за якою більше 14 тисяч українців перебувають у місцях позбавлення волі за зберігання невеликої кількості наркотиків без мети збуту", - відзначив він.

Серед вимог учасників маршу - влаштувати парламентські слухання щодо державної політики у галузі алкоголю та тютюну.

"Вчені світу визнають, що алкоголь та тютюн є значно шкідливішим наркотиком, ніж, наприклад, марихуана", - сказав Тарас Ратушний. - Легальний тютюн, за статистикою ООН, забирає в 20 разів більше життів, ніж нелегальні наркотики. Об'єктивна інформація у ЗМІ дозволить громадянам приймати більш вмотивовані рішення щодо вживання тих чи інших речовин".

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «На Михайлівську площу вийдуть прихильники легалізації марихуани». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі