субота, 05 січня 2008 12:02

На Каліфорнію обрушився сильний шторм

Більше мільйона людей залишилися без електрики в результаті арктичних штормів, що обрушилися на Каліфорнію. Такі дані розповсюдив в 05:30 спеціальний координаційний штаб по протистоянню стихії, створений владою штату.

Швидкість вітру в північних районах Каліфорнії досягає 130 км на годину. Його пориви повалили тисячі дерев і обірвали лінії електропередач впродовж сотень кілометрів в північній частині штату, повідомляє ИТАР-ТАСС.

Проливні дощі викликали підтоплення будинків в декількох районах, в горах Сьєрра-Невада товщина сніжного покриву досягає 3 метрів. У окрузі Орандж на південь від Лос-Анджелеса влада оголосила евакуацію в гірських каньйонах, що постраждали від сильних лісових пожеж в кінці минулого року. Жителям більше тисячі будинків наказано покинути ці райони у зв"язку із загрозою виникнення обвалів і грязьових селів в районах, що постраждали від вогню.

Поліція закликає жителів штату не користуватися автомобілями, а водіїв вантажівок - перечекати негоду на стоянках. Зараз відомо про декілька зниклих без вісті членів однієї родини, що попрямували на вихідні в гори.

У затоці Сан-Франциско припинено поромне повідомлення, закрито шосе, що сполучає Сан-Франциско з адміністративним центром Каліфорнії - містом Сакраменто.

У багатьох районах Каліфорнії жителі обкладають свої будинки мішками з піском, щоб запобігти підтопленню. У магазинах шикуються довгі черги: люди скуповують воду, продукти харчування і предмети першої необхідності, повідомляє NEWSru.com.

Зараз ви читаєте новину «На Каліфорнію обрушився сильний шторм». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі