четвер, 24 травня 2012 16:45

На Хмельниччині військові вчилися відбиватись від терористів
8

На військових складах зберігається близько 100 тисяч тонн боєприпасів
Фото: Фото Михайла Перкова
“Терористи” напали на один з постів арсеналу
У 2015 році військова частина буде розформована
Допомогу надавали гарні дівчата
 З 1943 року тут складують набої для стрілецької зброї, і артилерійські снаряди

23 травня на території військової частини А 1358 поблизу села Цвітоха Славутського району на Хмельниччині пройшли масові навчання по протидії терористичному нападу. На військових складах зберігається близько 100 тисяч тонн боєприпасів. З 1943 року тут складують набої для стрілецької зброї, і артилерійські снаряди. Згідно плану навчань, місцеві жителі підбурені невідомими підійшли до воріт пропускного пункту з вимогами вивезти боєприпаси з території частини.

Скориставшись таким відволікаючим моментом, "терористи" напали на один з постів арсеналу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Американці, канадці та поляки десантувалися на львівському полігоні

"Ми не маємо права переслідувати їх за межами нашої території, - каже куратор навчань командир частини Денис Пономарчук. – Ми повідомили МНС, УМВС та СБУ. За сценарієм, покидаючи територію частини терористи по залізниці підігнали цистерну з невідомою речовиною і підпалили її. Крім наших пожежних розрахунків на допомогу виїхали МНСники, що розташовані неподалік. Вони знають, що у нас навчання, але більше ніяких даних ми їм не давали. Подивимося як спрацюють".

Від складів до Хмельницької атомної станції не більше 20 кілометрів. Військові запевняють, що найбільший радіус розльоту снарядів складає 5 км. "Найстарші" артилерійські боєприпаси 1968 року випуску. Найновіші 1998 року випуску.

Згідно постанови Міністерства оборони, частину боєприпасів з цих складів буде утилізовано, а частину перевезено до інших арсеналів. У 2015 році військова частина буде розформована.

Зараз ви читаєте новину «На Хмельниччині військові вчилися відбиватись від терористів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі