середа, 20 січня 2010 14:21

На Гаїті знову стався потужний землетрус

На Гаїті знову стався потужний землетрус

Потужний землетрус знову вразив Гаїті. Налякані люди в паніці вибігали на вулиці з будівель, які могли не витримати повторних поштовхів.

Сила нових поштовхів склала 6,1 балів, повідомляє геологічна служба США. Підземний поштовх був зафіксований в 6:03 за місцевим часом (13:03 за київським). Епіцентр знаходився в 56 кілометрах на північний захід від столиці країни Порт-о-Пренс.

Сейсмологи очікували на повторення природної катастрофи. Два підземні поштовхи магнітудою 7 і 5,9 відбулися один за іншим біля узбережжя Гаїті лише 8 днів тому.

Число загиблих при землетрусі у побережжя Гаїті досягло 75 тисяч осіб, ще 250 тисяч отримали поранення, а більше мільйона жителів острівної держави лишилися без притулку, повідомили раніше в уряді країни.

ООН минулого тижня призвав зібрати на допомогу жертвам стихії $562 мільйони і оголосила про виділення Гаїті в цілому $25 мільйонів з Центрального фонду реагування на надзвичайні ситуації.

NEWSru, Associated Press

Зараз ви читаєте новину «На Гаїті знову стався потужний землетрус». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі