неділя, 07 лютого 2010 14:32

На дільниці в Донецькій області наливають горілку та годують млинцями

На дільниці в Донецькій області наливають горілку та годують млинцями

На вході до виборчої дільниці N18 у місті Дзержинськ Донецької області видають талон, за яким можна отримати горілку, бутерброд та млинці. Ця інформація поступила на гарячу лінію "Комітету виборців України".

Але найсерйознішим станом на цей час (14.00) ми вважаємо інше порушення, - каже Сергій Ткаченко, голова Донецької обласної організації "Комітету виборців України", 31 рiк.

"Знову почалося системне включення виборців до списків у день голосування. Це заборонено - у день голосування комісія не може перевірити достовірність даних виборця. Включати в списки виборців можуть або органи держреєстру, або суд. Про десятки випадків вже зараз можна говорити точно. Це з цілого ряду округів до нас надходить".

Надходять телефонні дзвінки від виборців міста Донецька про те, що їм на домашні телефони надходить брехлива інформація про зміну умов голосування у 2 турі.

"Це почалося ще вчора ввечері, - повідомив Gazeta.ua Сергій Ткаченко - Таку ж інформацію від мешканців міста отримала Донецька міськрада. Донеччанам додзвонюється автовідповідач і металевим голосом повідомляє, що тепер для їх волевиявлення нібито не достатньо поставити галочку біля одного з кандидатів, а треба викреслити друге. Насправді процедура не змінилася. А якщо викреслити кандидата, комісія під час підрахунку голосів може прийняти рішення про те, що бюлетень не дійсний. Кому це може бути потрібно, ми поки не знаємо ".

Зараз ви читаєте новину «На дільниці в Донецькій області наливають горілку та годують млинцями». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі