середа, 12 квітня 2023 15:46

На 15 років посадили російського шпигуна

На 15 років посадили російського шпигуна
Зрадник скоригував 10 ворожих ударів по Миколаєву. Фото: СБУ

На 15 років посадили агента ФСБ, який скоригував 10 ворожих ударів по цивільних об'єктах Миколаєва.

Зібрали неспростовні докази його вини, передає Служба безпеки України.

"Саме за його "наводкою" протягом 26 – 30 червня минулого року окупанти здійснили прицільні ракетні удари по десяти міських об'єктах. Серед них будівлі цивільної інфраструктури", – йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Спакували" зрадника, який збирав розвіддані про оборону Південноукраїнської АЕС

Чоловіка затримали у липні минулого року. У нього під час обшуку виявили вибухівку, незареєстровану вогнепальну зброю та боєприпаси.

"Встановлено, що ворожим поплічником є місцевий житель, якого ФСБ залучила до негласної співпраці у травні минулого року. Для вербування ворог використовував один з прокремлівських Telegram-каналів, де фігурант активно виправдовував збройну агресію РФ у власних коментарях", – повідомили в СБУ.

За завданням окупантів він об'їжджав місто і приховано фотографував об'єкти.

Контррозвідка Служби безпеки України затримала ще одну учасницю розгалуженої агентурної мережі ФСБ, яка скоригувала ворожий ракетний удар по школі на Донеччині.

Зловмисниця збирала для окупантів розвіддані про місця базування та маршрути переміщення Сил оборони в районах Краматорська, Костянтинівки і Торецька. Російська агентка передавала агресору координати місцевих шкіл і дитячих садочків.

Саме за її наводкою ворог здійснив ракетний удар по одному з навчальних закладів у серпні минулого року. Унаслідок російської повітряної атаки було зруйновано будівлю місцевої школи. Після ворожих обстрілів агентка виходила на місце події та фіксувала наслідки, про які потім звітувала російській спецслужбі.

Зараз ви читаєте новину «На 15 років посадили російського шпигуна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі