пʼятниця, 08 вересня 2023 19:22

Спецтема: Війна Росії проти України

МЗС України відреагувало на пропозиції генсека ООН до Росії

МЗС України відреагувало на пропозиції генсека ООН до Росії
У МЗС України прокоментували пропозиції Генсека ООН Антоніу Гутерреша послабити санкції проти Росії в обмін на відновлення зернової угоди. Фото: facebook.com/oleksandr.kubrakov

Світ має змусити РФ виконувати її зобов'язання замість того, щоб йти окупантам на поступки.

Так у МЗС України прокоментували пропозиції Генсека ООН Антоніу Гутерреша послабити санкції проти Росії в обмін на відновлення зернової угоди. Позицію України окреслив речник МЗС Олег Ніколенко в Facebook.

"Позиція української сторони залишається незмінною: послаблення частини санкційного режиму проти РФ в обмін на відновлення зернової угоди стане перемогою російського продовольчого шантажу і запрошенням Москви до нових хвиль шантажу", – наголосив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Британські літаки захищають кораблі, які йдуть з України

Ніколенко підкреслив, що міжнародна спільнота має працювати над поверненням Росії до виконання своїх зобов'язань, а не "посилювати її відчуття безкарності та заохочувати до нової агресії, пропонуючи поступки".

"Україна як один із ґарантів глобальної продовольчої безпеки готова продовжувати експорт зернових на світові ринки, зокрема в країни Африки та Азії, як в межах Чорноморської зернової ініціативи, так і через альтернативні маршрути в Чорному морі та наземним шляхом", – резюмував Ніколенко.

У розпорядження видання Bild потрапив секретний лист генсека Антоніу Гутерреша, який він надіслав ще 28 серпня голові російського МЗС Сергію Лаврову.

Так, генеральний секретар ООН припустив, що частина обмежень може бути знята в обмін на відновлення зернової угоди. Він запропонував Росії чотири пункти угоди.

Зараз ви читаєте новину «МЗС України відреагувало на пропозиції генсека ООН до Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі