понеділок, 18 травня 2009 08:23

МВФ втішає закінченням кризи наступного року

МВФ втішає закінченням кризи наступного року

Світова економіка відновить зростання наступного року, вважає перший заступник директора-розпорядника Міжнародного валютного фонду Джон Ліпські.

"Наш прогноз передбачає повернення майбутнього року до світового економічного зростання, - цитує його виступ в Токіо агентство Bloomberg. - В той же час пожвавлення, швидше за все, буде більш поступовим, ніж після попередніх рецесій".

На думку Ліпські, нинішня криза ще далека від завершення.

У свою чергу, директор Європейського департаменту МВФ Марек Белка заявив, що "заходи, зроблені для боротьби з фінансовою кризою, вже забезпечили непогану базу для поступового відновлення економіки, проте необхідні подальші дії, переважно у фінансовому секторі, направлені на те, щоб повернути довіру ринку і прискорити відновлення".

Нагадаємо, раніше директор-розпорядник Міжнародного валютного фонду Домінік Стросс-Кан повідомив, що світова економіка почне виходити з кризи в кінці 2009 - початку 2010 року.

За матеріалами: Інтарфакс-Україна, Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «МВФ втішає закінченням кризи наступного року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі