понеділок, 15 червня 2009 16:24

МВФ назбирав півтрильйона для боротьби з кризою

МВФ назбирав півтрильйона для боротьби з кризою
Держави-члени МВФ зібрали більше 400 мільярдів доларів для збільшення ресурсів фонду, які будуть направлені на боротьбу з фінансовою кризою. Про це заявив міністр фінансів Росії Олексій Кудрін. За його словами, ця сума включає внески Росії, Бразилії та Китаю. Аналогічний внесок Індії поки не надійшов.

Точна цифра внесків окремих країн поки не відома. Раніше повідомлялося, що Росія і Бразилія мають намір купити облігації фонду на 10 мільярдів доларів кожна, а Китай і Японія витратять на це по 100 мільярдів доларів.

Рішення збільшити ресурси МВФ на півтрильйона доларів було ухвалене на початку квітня на саміті "Великої двадцятки" (G20). Таким чином держави, що мають в своєму розпорядженні значні валютні резерви, вирішили надати допомогу країнам, що найбільше її потребують в умовах кризи.

Ресурси МВФ істотно скоротились за останні півроку через те, що фонд був вимушений надати більше 100 мільярдів доларів на допомогу низці держав. У найбільш складному положенні опинилися країни Східної Європи.

Зокрема, МВФ надав кредит у розмірі 16,5 мільярдів доларів Україні, 25,1 мільярда доларів - Угорщини, 7,6 мільярда доларів - Пакистану і 19 мільярдів - Туреччині. Крім того, деяким країнам, включаючи Мексику і Польщу, були запропоновані страхувальні кредити на підтримку національної валюти, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «МВФ назбирав півтрильйона для боротьби з кризою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі