субота, 01 серпня 2009 16:53

Москва погрожує Грузії застосувати силу

Москва погрожує Грузії застосувати силу
Вранці 1 серпня в Південній Осетії зазнав мінометного обстрілу наглядовий пункт міністерства оборони республіки.

Як повідомив замміністра оборони Південної Осетії Ібрагім Гассєєв, інцидент стався о 9:25 поблизу села Ередві. По пункту з боку прикордонного грузинського села Діци були здійснені два постріли з міномету.

Жертв і постраждалих в результаті обстрілу немає, проте на місце події виїхала оперативно-слідча група правоохоронних органів Південної Осетії, яка проведе розслідування інциденту.

У зв"язку з обстрілом Гассєєв звинуватив грузинську сторону в продовженні провокацій в прикордонних зонах Південної Осетії.

Південноосетинська сторона відзначає, що останнім часом Грузія помітно підсилила військову присутність на кордоні з республікою.

Грузинська сторона відкидає факт обстрілу, називаючи заяву влади Південної Осетії провокацією.

У свою чергу міністерство оборони РФ висловило занепокоєність обстрілом Південної Осетії з грузинської території і пообіцяло у разі їхнього продовження "застосувати все наявні сили і засоби" для захисту громадян республіки і російських військовослужбовців.

Як указується в заяві управління прес-служби і інформації Міноборони РФ в період з 29 липня по 1 серпня столиця Південної Осетії, Цхінвалі, зазнавала неодноразового мінометного і гранатометного обстрілу. "При цьому вогонь вівся по наглядовому пункту підрозділу Збройних сил республіки Південна Осетія, що говорить про провокаційний характер даної акції", - наголошується в повідомленні.

Російське військове відомство розцінило ці дії "як спробу нагнітання керівництвом Грузії обстановки в регіоні". "За аналогічним сценарієм розвивалися події в серпні 2008 року, що призвело до розв"язування грузинською стороною військової агресії проти Південної Осетії і нападу на російський миротворчий контингент", - йдеться в заяві.

"У разі подальших провокацій, що представляють загрозу населенню республіки, російському військовому контингенту, дислокованому на території Південної Осетії, міністерство оборони Росії залишає за собою право на застосування всіх наявних сил і засобів для захисту громадян республіки Південна Осетія і російських військовослужбовців", - зазначили у відомстві.

За матеріалами Lenta.ru

Зараз ви читаєте новину «Москва погрожує Грузії застосувати силу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі