понеділок, 22 червня 2009 09:25

Моряки відбились від піратів колючим дротом під напругою

Моряки відбились від піратів колючим дротом під напругою
Судно з Гонконгу Kang Long відбило напад піратів у Червоному морі. Як повідомляє головний редактор інтернет-видання Морський бюлетень - Совфрахт Михайло Войтенко, інцидент стався ввечері 18 червня.

За наявною інформацією, на судно напали близько 30 бандитів, озброєних автоматами, кулеметами і гранатометами. Вони перебували у трьох човнах.

"Головне, що врятувало судно від захоплення, - колючий дріт під напругою, - зазначив Войтенко. - Судновласник та екіпаж завбачливо обгородили головну палубу колючим дротом, а напруга подавалось тільки тоді, коли пірати, наблизившись впритул, намагалися піднятися на борт".

Із надбудови палуби піратів поливали водою зі шлангів, а при спробах піднятися на борт їх зустрічали колючий дріт і 220 вольт.

При цьому капітан корабля дав максимальну швидкість і почав маневрувати. Через 15 хвилин бандити припинили атаку і зникли.

Як повідомлялося, глави МЗС країн Євросоюзу на зустрічі в Люксембурзі у понеділок, 15 червня, прийняли рішення про продовження термінів військово-морської операції Аталанта в Аденській затоці до середини грудня 2010 року.

Боротьбу з піратами в Аденській затоці, де найчастіше відбуваються спроби захоплення суден, веде коаліція військово-морських сил 16 країн, до яких приєдналися ВМС Євросоюзу і кораблі країн НАТО.

Експерти зазначають, що останнім часом пірати переносять свою діяльність з Аденської затоки, де достатньо військових кораблів різних країн, у Червоне море й до берегів султанату Оман.

Як повідомлялося, у даний час в Аденській затоці діє приблизно 160 піратських угруповань. В минулому році вони здійснили понад 100 нападів на торгові судна і захопили 42 кораблі. У цьому році флібустьєри захопили 17 кораблів і утримують близько 300 заручників. За різними оцінками, за 2008 рік піратам біля берегів Сомалі вдалося отримати близько 120-150 мільйонів доларів у вигляді викупу. У руках морських розбійників зараз перебуває близько 20 суден і більше 300 моряків, передає Корреспондент.

Зараз ви читаєте новину «Моряки відбились від піратів колючим дротом під напругою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі