субота, 22 січня 2011 11:59

Морський спецназ убив вісьмох піратів, звільняючи корейське судно (ФОТО)
5

Фото: Фото: Reuters

Південнокорейський есмінець провів успішну операцію зі звільнення захопленого 15 січня в Аравійському морі піратами судна Samho Jewelry водотоннажністю 11,5 тисячі тонн. Про це повідомив представник комітету начальників штабів збройних сил Республіки Корея.

Як уточнює ИТАР-ТАСС, в результаті дій морського спецназу звільнено весь екіпаж танкера-хімовоза, а це 21 людина. Убито 8 піратів. Під час операції екіпаж судна, за винятком південнокорейського шкіпера, який отримав поранення в живіт, не постраждав. Троє південнокорейських військовослужбовців отримали незначні поранення і були евакуйовані в госпіталь на території Оману.

До екіпажу танкера, який приписаний до порту Пусан і належить компанії Samho Shipping, входять 8 південнокорейських громадян та 13 іноземців, двоє громадян Індонезії та 11 - М'янми.

Судно з вантажем хімічних продуктів, що слідувало з Об'єднаних Арабських Еміратів в Шрі-Ланку, було захоплено у водах між Оманом і Індією. Операція зі звільнення судна і його екіпажу пройшла у відкритому морі, в 1,3 тисячах кілометрах на північний схід від узбережжя Сомалі.

Зараз ви читаєте новину «Морський спецназ убив вісьмох піратів, звільняючи корейське судно (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі