вівторок, 30 листопада 2010 09:51

Українським морякам вдалося відбитися від сомалійських піратів

Українським морякам вдалося відбитися від сомалійських піратів

Сомалійські пірати мало не захопили в полон 29 українців і двох росіян, повідомляє Газета.ру, посилаючись на слова редактора "Морського бюлетеня" Михайла Войтенка.

За інформацією Войтенка, в неділю пірати атакували в Аравійському морі за 300 миль від узбережжя Індії грецький балкер Pistis (балкер – судно для перевезення насипних вантажів), який ішов у східному напрямку з Одеси. Балкер був атакований одним човном, в якому знаходилося четверо піратів, озброєних автоматами Калашникова. Поблизу знаходилося піратське судно-база.

"Капітан зібрав весь екіпаж на містку і повідомив про напад усіма видами зв`язку, судно почало маневрувати, борти балкера були захищені колючим дротом. Пірати зрозуміли, що легкої здобичі не вийде, і досить швидко припинили атаку", – описує подію Войтенко.

Ніхто з екіпажу не постраждав. "Екіпаж на диво великий – 35 осіб, із них 29 громадяни України, двоє – Росії, четверо – Філіппін. Оскільки судно слідує з Одеси на Тайвань, не виключено, у складі екіпажу є супроводжуючі грузу, але що за вантаж, невідомо", – резюмував Войтенко.

Нагадаємо, 11 листопада, пірати в Індійському океані поблизу узбережжя Сомалі намагалися захопити судно BBC Orinoco, на борту якого знаходилося 5 українців.

"За інформацією генконсульства України в Мюнхені, отриманої від компанії-оператора, завдяки заходам з безпеки, застосованих екіпажем, судно вдалося захистити"

Зараз ви читаєте новину «Українським морякам вдалося відбитися від сомалійських піратів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі