понеділок, 29 липня 2024 21:21

МОН України з 1 вересня впроваджує комплексну стратегію "Школа офлайн": подробиці

МОН України з 1 вересня впроваджує комплексну стратегію "Школа офлайн": подробиці
Міністерство освіти і науки України з 1 вересня впроваджує комплексну стратегію "Школа офлайн". Фото: depositphotos

Міністерство освіти і науки України з 1 вересня впроваджує комплексну стратегію "Школа офлайн".

Це робиться для того, щоб повернути 300 тис. учнів до безпечного очного навчання, та підвищити якість дистанційного там, де очний формат не можливий. Про це повідомив віцепрем'єр з інновацій, розвитку освіти, науки і технологій - міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров у Telegram.

За словами міністра, за останні чотири роки українська система освіти зазнавала втрат, зокрема через Covid-19 та повномасштабну війну українські діти за дослідженням PISA-2022 відстають від однолітків з інших країн на два роки навчання.

"Просто зараз необхідно ухвалювати рішення, щоб вийти на новий рівень якості освіти та не втратити покоління", - наголосив міністр.

Федоров зазначив, що понад 600 тисяч дітей в Україні навчаються дистанційно і ще 390 тисяч - за кордоном.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З нового навчального року до польських шкіл підуть нових 80 000 дітей з України: що зміниться

"Онлайн-освіта не дає дітям соціалізуватися й розвивати м'які навички. Під час знеструмлень діти не можуть продовжувати навчатися. Також під час дистанційного навчання неможливо проконтролювати, чи спускаються учні в укриття", - пояснює він.

Щоб змінити ситуацію, МОН упроваджує комплексну стратегію "Школа офлайн". Вона почне діяти вже з 1 вересня, впровадження буде поступовим.

"Мета Школи офлайн повернути 300 тисяч учнів до безпечного очного навчання. А там, де очне навчання неможливе, - підвищити якість дистанційного", - зазначив він.

Тим, у кого є діти, міністр радить приділити час та ознайомитися з компонентами "Школи офлайн" на сайті.

"Природно, що у вас можуть виникнути запитання. За кілька днів запустимо гарячу лінію, де ви зможете отримати відповіді, якщо не знайшли їх на сайті", - додав Федоров.

Кабінет міністрів України затвердив Державний стандарт профільної середньої освіти.

Зміни передбачають можливість формувати індивідуальну освітню траєкторію учня, тобто навчатись за академічним або професійним спрямуванням. Про це повідомляється на сайті Міністерства освіти та науки України в четвер, 25 липня.

Зокрема, учні та студенти зможуть обирати профіль навчання, який пропонуватиме навчальні предмети, інтегровані курси для поглибленого чи професійно орієнтованого вивчення, а також предмети чи інтегровані курси поза профілем.

Зараз ви читаєте новину «МОН України з 1 вересня впроваджує комплексну стратегію "Школа офлайн": подробиці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі