четвер, 25 липня 2024 21:50

Уряд затвердив новий стандарт профільної середньої освіти: що зміниться

Уряд затвердив новий стандарт профільної середньої освіти: що зміниться
Уряд затвердив новий стандарт профільної середньої освіти. Фото: mon.gov.ua

Кабінет міністрів України затвердив Державний стандарт профільної середньої освіти.

Зміни передбачають можливість формувати індивідуальну освітню траєкторію учня, тобто навчатись за академічним або професійним спрямуванням. Про це повідомляється на сайті Міністерства освіти та науки України в четвер, 25 липня.

Зокрема, учні та студенти зможуть обирати профіль навчання, який пропонуватиме навчальні предмети, інтегровані курси для поглибленого чи професійно орієнтованого вивчення, а також предмети чи інтегровані курси поза профілем.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "У сімнадцять років обирати спеціальність – неправильно, це суперечить європейським стандартам"

Стандарт застосовуватиметься в академічних ліцеях (10−12 класи), закладах професійно-технічної, а також фахової передвищої та спеціалізованої освіти.

За новим стандартом учні та студенти почнуть навчатись з 1 вересня 2027 року.

"До цього відбуватиметься підготовка до реформи, а з 2025 року розпочнеться пілотування стандарту", - додали у відомстві.

У 10 класі учні вивчатимуть основи національної безпеки та оборони України, знайомитимуться із принципами управління та планування, вивчатимуть озброєння та військову техніку.

Акцент зроблять на практичних заняттях. Про це повідомляє пресслужба Міністерства освіти та науки України.

Зазначається, що оновлений проєкт предмета "Захист України" відображає реалії та виклики, з якими стикається Україна. Програма буде однаковою для всіх учнів незалежно від статі.

Зараз ви читаєте новину «Уряд затвердив новий стандарт профільної середньої освіти: що зміниться». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі