вівторок, 05 січня 2010 16:50

Молдова розпочинає з ЄС переговори про асоційоване членство

Молдова розпочинає з ЄС переговори про асоційоване членство
Молдова і Європейський Союз 12 січня у Кишиневі розпочнуть офіційні переговори про підписання угоди про асоційоване членство.

Про це заявив у Кишиневі прем"єр-міністр Молдови Володимир Філат, представляючи звіт про перші 100 днів діяльності уряду з виконання своєї програми Європейська інтеграція: свобода, демократія, добробут.

Він зазначив, що рішення про початок переговорів було прийнято раніше в Брюсселі на останньому засіданні Ради зі співпраці Молдова-ЄС.

У лютому очікується також візит до Кишинева місії ЄС, в рамках якого розпочнуться переговори про лібералізацію візового режиму з Євросоюзом. Філат зауважив, що раніше Сербія домоглася від ЄС безвізового режиму для своїх громадян за 1 рік 7 місяців, а влада Молдови сподівається вирішити цю проблему і отримати безвізовий режим для громадян республіки в безпрецедентно стислі терміни.

Глава кабінету міністрів також підкреслив, що новий уряд Молдови має істотну підтримку Європейського союзу на найвищому рівні.

Нагадаємо, раніше Володимир Філат заявляв, що правляча коаліція Молдови має намір ініціювати проведення референдуму щодо вступу країни в НАТО. Проте пізніше спікер парламенту Молдови, виконуючий обов"язки президента республіки Міхай Гімпу спростував твердження про те, що молдовська влада має намір виходити з СНД і вступати у Північноатлантичний альянс, передає РБК.

Зараз ви читаєте новину «Молдова розпочинає з ЄС переговори про асоційоване членство». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі