четвер, 17 лютого 2011 16:53

Могильов пообіцяв, що водійські права міняти не доведеться

Могильов пообіцяв, що водійські права міняти не доведеться

Усі сім видів водійських посвідчень, що існують в Україні, будуть діяти всередині країни безстроково, і нове посвідчення, що обмежує термін дії прав, необхідно буде отримувати тільки для виїзду за кордон, заявив міністр внутрішніх справ України Анатолій Могильов.

Сьогодні під час засідання Громадської ради при МВС міністр зазначив, що відповідно до підписаної Україною міжнародної конвенції, 29 березня цього року у посвідченні водія повинна бути проставлена кінцева дата, в іншому разі водій не зможе виїхати за межі країни, тому що його посвідчення там буде вважатися недійсним.

"З огляду на міжнародний досвід, ми пропонуємо Кабінету Міністрів встановити термін дії посвідчення у 10 років. Якщо наш громадянин отримав у 50-х роках посвідчення, у масштабах нашої країни він може їздити скільки завгодно ... Всі посвідчення (водійські), які видані в країні людині, вони діяли і будуть діяти", - сказав Могильов.

Голова МВС наголосив: "Обов'язкової зміни посвідчень в нашій країні ми проводити не будемо однозначно. Але тим, хто хоче виїжджати за кордон, їх треба буде міняти".

Нагадаємо, на початку лютого Державтоінспекція Україна опублікувала проект постанови Кабміну, в якому уряд пропонує обмежити термін дії посвідчення водія до 10 років.

Зокрема, Кабінет міністрів пропонує в пункті 2 постанови Про затвердження Положення про порядок видачі посвідчень водія після слів "далі - посвідчення водія" додати речення "термін дії якого становить 10 років".

Проте, лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов заявив, що цей проект постанови Кабміну в парламенті не обговорюється і не буде обговорюватися.

Корреспондент

Зараз ви читаєте новину «Могильов пообіцяв, що водійські права міняти не доведеться». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі