четвер, 10 лютого 2011 12:51

Посвідчення водія хочуть видавати тільки на 10 років

Посвідчення водія хочуть видавати тільки на 10 років

Кабінет міністрів пропонує видавати посвідчення водія, строк дії якого становить 10 років.

Відповідні зміни розміщено на сайті ДАІ для обговорення.

Крім того, Кабмін пропонує, щоб міжнародне посвідчення водія видавалося за заявою особи підрозділом Державтоінспекції на підставі національного посвідчення водія.

Міжнародне посвідчення водія використовується за наявності національного посвідчення водія тільки під час керування транспортними засобами за межами території України. Строк дії міжнародного посвідчення водія не повинен перевищувати три роки з дати його видачі або строку дії національного посвідчення водія (залежно від того, який строк закінчиться раніше)", - йдеться в проекті.

Міжнародне посвідчення водія видається без складання іспитів.

Зараз посвідчення водія не обмежені в терміні дії.

Нагадаємо, раніше Верховна Рада прийняла за основу законопроект, яким право на керування транспортним засобом підтверджується тільки водійським посвідченням.

Також законопроектом передбачається внесення змін до деяких статей Кодексу України про адміністративні правопорушення з метою підвищення безпеки дорожнього руху.

Українська правда

Зараз ви читаєте новину «Посвідчення водія хочуть видавати тільки на 10 років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

21

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі