вівторок, 12 грудня 2006 17:18

Місце поховання Піночета залишиться невідомим

Тіло Піночета кремують, а прах передадуть сім"ї. Поки невідомо, де покоїтиметься урна з прахом екс-диктатора. Сім"я з цього приводу зберігає повне мовчання, побоюючись осквернення його могили.

У зв"язку з великою кількістю охочих провести в останню дорогу екс-президента Чилі Августо Піночета каплиця, де стоїть труна, була відкрита всю ніч.

Раніше планувалося, що доступ до тіла Піночета закриють у понеділок ввечері.

Проте тисячі чилійців, які прийшли попрощатися з генералом, довго стояли довгий у черзі на спеці, але так і не змогли увійти до храму. Сім"я покійного дозволила продовжити час прощання з Піночетом.

Біля встановленої в центрі храму труни, покритої національним прапором Чилі, цілодобово знаходиться почесна варта з чотирьох військовослужбовців чилійської армії.

Побоюючись безладів, офіційна влада прийняла безпрецедентні заходи безпеки у столиці. Вулиці Сантьяго контролюються тисячами правоохоронців.

Піночет помер в неділю, 10 грудня, у військовому госпіталі в Сантьяго у віці 91 року. Він правив в Чилі після військового перевороту з 1973 року до 1990 року. 3 грудня Піночета прооперували в госпіталі після того, як він переніс серцевий напад, повідомляють РИА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «Місце поховання Піночета залишиться невідомим». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі