вівторок, 01 вересня 2009 17:32

Міністром оборони Ірану призначать міжнародного терориста

Міністром оборони Ірану призначать міжнародного терориста

Члени іранського парламенту сьогодні рішуче підтримали ініціативу президента Махмуда Ахмадінежада призначити міністром оборони Ахмада Вахіді, котрого розшукує Інтерпол за участь в теракті в Буенос-Айресі в 1994 році.

Дебати по кандидатах на міністерські пости продовжуються в парламенті третій день. Консервативна більшість парламенту розкритикували декілька номінантів через відсутність досвіду. Обурення також викликав той факт, що з 21 кандидата на пости міністрів виявилися три жінки.

Проте кандидатура нинішнього заступника міністра оборони Ірану Вахіді, якого Аргентина звинувачує в причетності до вибуху в єврейському центрі Буенос-Айреса в 1994 році, не викликала ніяких заперечень у депутатів.

У аргентинській столиці тоді загинули 85 чоловік і більше 150 отримали поранення. Це був найбільший теракт, направлений проти євреїв, вчинений за межами Ізраїлю з часів Другої світової війни. Аргентина вимагає екстрадиції Вахіді.

Призначення Вахіді на пост міністра оборони Ірану, про що було оголошено 19 серпня, - "це ще один крок Ахмадінежада, що доводить, що з ним не можна мати справу", - прокоментував ситуацію представник МЗС Ізраїлю Енді Девід, додавши, що "керівництво Ірану просто не бажає брати курс на світ".

Інтерпол оголосив Вахіді в міжнародний розшук в листопаді 2007 року.

Ліга, Forum

Зараз ви читаєте новину «Міністром оборони Ірану призначать міжнародного терориста». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі